اشتراک گذاری

مادربرد لپ تاپ

مادربرد لپ تاپ، اصلی ترین بخش الکترونیکی دستگاه می باشد. همچنان که از نام این قطعه پیداست، اصلی ترین و بزرگ ترین برد داخلی لپ تاپ می باشد که از قطعات زیادی تشکیل شده است. به طور کلی مجموعه ای از IC  ها بر روی یک تخته مدار الکتریکی تشکیل دهنده مادربرد هستند. البته اجزای دیگری غیر از آی سی ها نیز روی مادربرد قرار دارند که مسیر ولتاژ دهی به انواع قطعات لپ تاپ را مشخص کرده و سبب عملکرد مناسب سیستم می شوند. مادربرد به این دلیل اصلی ترین برد دستگاه محسوب می شود که تمامی قطعات اصلی و فرعی سیستم روی آن تعبیه می شوند.

از جمله این قطعات رم، سی پی یو، گرافیک و هارد است. از اجزای اصلی مادربرد لپ تاپ، چیپ ها می باشند. این چیپ ها با اسامی Cpu و Gpu ، Nbridge و Sbridge شناخته می شوند. البته در برخی از مدل های مادربرد چند چیپ با یک دیگر ادغام شده و مجموعاً یک چیپ را تشکیل می دهند. به طور کلی مادربرد در واقع به مثابه یک میز کاری است که تمام وسایل مهم روی آن قرار دارند و عملکرد یک سیستم را امکان پذیر می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مادربرد و اجزای آن ادامه مطلب را مطالعه نمایید.

مادربرد-لپ-تاپ

اجزای مادربرد لپ تاپ

مادربرد اجزای مختلفی دارد. این اجزا عبارتند از چیپها، آی سی ها، اتصالات و کلیه قطعاتی که باعث روشن شدن و کار کردن لپ تاپ می شوند. قطعات لپ تاپ روی لایه های بالا و پایین برد قرار می گیرند و قسمت های میانی مادربرد فقط شامل اتصال بین قطعات می باشد. اجزای مادربرد لپ تاپ از دو قسمت تشکیل شده است. بخشی از قطعات مربوط به خود مادربرد هستند و بخشی نیز قطعات دیگر لپ تاپ بوده که روی برد سوار می شوند. در زیر قطعات اصلی مادربرد را مشاهده می کنید:

  • تراشه های حافظه ی بایوس
  • تراشه رم ها و اسلات قرارگیری انها
  • چیپ Cpu
  • ورودی سوکت های صدا و تصویر
  • ورودی سوکت تاچ پد
  • ورودی سوکت کیبورد بر روی برد
  • چیپ GPU
  • خازن ها و آی سی های روی برد
  • چیپ های شمالی و چیپ های جنوبی

علائم خرابی مادربرد لپ تاپ

از آنجا که مادربرد قلب لپ تاپ می باشد از این نظر خرابی در این قسمت می تواند صدمات زیادی به سایر قطعات وارد کند. بنابراین قبل از هرچیز بهتر است با علائم و نشانه های خرابی مادربرد آشنا بود تا در صورت بروز مشکل اقدام به موقع برای تعمیر آن صورت گیرد. از اولین نشانه های خرابی مادربرد لپ تاپ می تواند نصب نشدن ویندوز باشد. 

البته این مشکل می تواند ناشی از خرابی هارد نیز باشد. از دیگر علائم خرابی مادربرد می توان به روشن نشدن دستگاه، شارژ نشدن لپ تاپ، خاموش شدن کامل دستگاه، کند شدن شدید سیستم رایانه ای، روشن نشدن صفحه نمایش، کار نکردن پورت های USB و HDMI و صدا نداشتن لپ تاپ اشاره کرد.

نمایندگی تعمیر لپ تاپ ایسر

نمایندگی تعمیر لپ تاپ ایسر در تمامی ایام هفته و ساعات روز آماده خدمات رسانی به کاربران گرامی می باشد. شما عزیزان در صورت بروز هرگونه مشکل در دستگاه خود می توانید با مراجعه به این مرکز از خدمات تخصصی تعمیر لپ تاپ بهره مند شوید. یکی از مهمترین ویژگی های این مرکز بهره گیری از قطعات اصلی و فابریک می باشد. 

بنابراین چنانچه دستگاه شما نیاز به تعویض قطعه داشته باشد از قطعات اصلی برای این کار استفاده می شود. تعمیر مادربرد لپ تاپ ایسر، تعویض رم، ارتقای هارد، تعمیر بایوس، رفع مشکل شارژ نشدن لپ تاپ، تعوض اسپیکر، تعمیر ال سی دی و تعویض درایو نوری از جمله مهمترین خدمات ارائه شده در نمایندگی ایسر می باشند.

Rate this post