ویدئو پروژکتور یا دیتا پروژکتور دستگاهی است که در گذشته تنها به منظور پخش تصاویر ویدیوئی به کارگرفته می شد. این دستگاه امروزه با نام های گوناگونی نظیر دیتا پروژکتور، پروجکشن، مالتی مدیا پروژکتور و گاهی پروژکتور شناخته میشود که تمامی آنها اشاره به یک دستگاه دارند. از آنجا که استانداردهای کار با ویدئو پروژکتور از سوی بسیاری از کاربران نادیده گرفته میشود، در این مقاله برآنیم تا نکات مهم در ارتباط با کار با پروژکتورها را با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.
استفاده از ویدیو پروژکتور
اگرچه ویدئو پروژکتور در گذشته دستگاه نسبتاً لوکسی به شمار میآمد که استفاده از آن منحصر به مراکز خاصی بود اما امروزه وجود آن در بسیاری از مراکز آموزشی و … قابل ردیابی است؛ برای مثال امروزه کاربرد این دستگاه در طرح هوشمندسازی مدارس (کلاس هوشمند)، در امور کاربران شخصی و بازاریابها (مینی پروژکتور) و دفاتر کار و حتی منازل به وفور قابل مشاهده است.
اگر شما نیز جزو کاربران همیشگی پروژکتور ایسر و یا سایر برندهای موجود در بازار باشید، حتما میدانید که کار با این دستگاه نیز بایدها و نبایدهای خاص خود را دارد. برای مثال کارشناسان تعمیر پروژکتور توصیه میکنند که در زمان روشن بودن چراغ پروژکتور، به لنز داخل پروژکتور نگاه نشود چرا که نور شدید تولید شده توسط لنز ممکن است به چشمان کاربر آسیب بزند.
در حین کار با ویدئو پروژکتور این نکات را جدی بگیرید
1. پروژکتور را در معرض باران یا رطوبت قرار ندهید. این کار کمک می کند تا خطر حریق یا برق گرفتگی کاهش پیدا کند.
2. از آنجا که ولتاژهای بالا و خطرناکی در داخل دستگاه است، توصیه میشود بدنه دستگاه را باز نکنید. بیتوجهی به این مسئله ممکن است سبب برق گرفتگی کاربر و یا آسیب شدید به پروژکتور وارد گردد. توصیه میشود سرویسهای تخصصی مرتبط با تعویض قطعات پروژکتور، بهسازی و تعمیرات پروژکتور صرفاً توسط کارشناسان تعمیر پروژکتور انجام شود.
3. از جابجایی پروژکتور در زمان روشن بودن آن خودداری کنید.
4. به این مسئله توجه داشته باشید که هیچگاه نباید برق پروژکتور در زمان روشن بودن پروژکتور، قطع نشود. پس از خاموش کردن ویدئو پروژکتور، اجازه دهید لامپ پروژکتور خنک شود و به هیچ عنوان بلافاصله پس از خاموش کردن، برق پروژکتور را قطع نکنید تا سیستم خنککنندهی دستگاه کار خود را انجام دهد.
5. به این مسئله توجه داشته باشید که هیچگاه نباید برق پروژکتور در زمان روشن بودن پروژکتور، قطع نشود. پس از خاموش کردن ویدئو پروژکتور، اجازه دهید لامپ پروژکتور خنک شود و به هیچ عنوان بلافاصله پس از خاموش کردن، برق پروژکتور را قطع نکنید تا سیستم خنککنندهی دستگاه کار خود را انجام دهد.
(برای این کار معمولاً به ۱۰ تا ۲۰۰ ثانیه زمان نیاز است) معمولاً پس از اتمام خنک شدن لامپ، چراغ لامپ از حالت چشمک زن به حالت ثابت تغییر کرده و رنگ آن از سبز به قرمز تغییر می کند. برای اطمینان از این موضوع به دفترچه راهنمای پروژکتور خود مراجعه نمایید.
6. نکته دیگری که در حین کار با ویدئو پروژکتور میبایست مدنظر قرار گیرد، آن است که در صورت روشن بودن چراغ پروژکتور، به داخل لنز آن نگاه نکنید. نور شدید ممکن است به چشمهایتان آسیب بزند.
7. هنگامی که پروژکتور در حال کار است، درپوش لنز را جدا کنید.
8. در زمان مشاهده پیغام «پیشنهاد تعویض لامپ»، در اسرع وقت کار تعویض لامپ را انجام دهید. در این زمان کیفیت تصویر به حداقل خواهد رسید.
9. پیغام های اخطار پروژکتور را جدی بگیرید:در صورت عدم آشنایی با آنها، اطلاعات لازم را از طریق تماس با کارشناسان تعمیر پروژکتور ایسر دریافت نمایید.
10. از استفاده ویدئو پروژکتور و روشن کردن آن در هوای گرم (دمای بیشتر از ۳۰ درجه ی سانتیگراد) یا فضای شرجی حتیالامکان پرهیز کنید.
11. نکته دیگری که در حین کار با ویدئو پروژکتور میبایست مدنظر قرار گیرد، آن است که پس از تعویض لامپ، از منوی تنظیمات، ساعت کارکرد لامپ پروژکتور را ریست کنید.
12. جهت افزایش عمر مفید پروژکتور، پروژکتور را با استفاده از پایهی استاندارد به سقف وصل کنید.
13. فاصلهی استاندارد برای برای وصل کردن پروژکتور به سقف این کار از سقف حداقل ۱۰ سانتی متر و از اطراف حداقل ۳۰ سانتی متر است.
دیگر نکات مهم در حین کار با پروژکتور
پس از خرید پروژکتور باکیفیتی که برای نیازهای شما مناسب باشد، لازم است مجموعه ای از نکات را رعایت کنید تا عمر دستگاه بیشتر شود که به تعدادی از آن ها در قسمت قبل اشاره کردیم. موارد زیر هم نکات تکمیلی مهمی هستند.
- ویدئو پروژکتور را در نزدیکی منابع حرارتی مانند هیتر، اجاق گاز و… نصب نکنید.
- درصورت آسیب فیزیکی، دستگاه را از برق جدا کرده و در اولین فرصت به تعمیرگاه مجاز پروژکتور مراجعه کنید و یا با کارشناسان تعمیر پروژکتور ایسر در محل تماس بگیرید.
- سرویسهای تخصصی مرتبط با پروژکتور خود را صرفا از مراکز مجاز و تعمیرگاههای مجاز دریافت نمایید. بیتوجهی به این مسئله زمینه دستکاری غیرتخصصی دستگاه را فراهم آورده و چه بسا سبب آسیب دوچندان به دستگاه گردد.
- همیشه توجه ویژهای به فن پروژکتور داشته باشید چرا که از کار افتادن آن و افزایش دمای داخلی پروژکتور، امکان خرابی قطعات پروژکتور را بالا خواهد برد. در صورت مشاهده هر گونه ناکارامدی در فن، پروژکتور را خاموش کرده و دستگاه را جهت بررسیهای کارشناسانه به یکی از مراکز تعمیر پروژکتور ببرید.
- نکته دیگری که در حین کار با ویدئو پروژکتور میبایست مدنظر قرار گیرد، آن است که ویدئو پروژکتور را صرفاً با پارچهی خشک تمیز کنید و از اسپری کردن آب یا هر نوع مایع تمیز کننده جداً خودداری کنید.
- در صورت نیاز به استفاده از لوازم جانبی، تنها از لوازمی استفاده کنید که از سوی تولیدکننده پروژکتور تأیید شدهاند.
- به سرویسهای دورهای پروژکتور توجه داشته باشید. پروژکتورها بسته به زمان مصرف و موقعیت استفاده (از نظر دما، گرد و خاک و …) نیاز به سرویس دورهای دارند. کارشناسان تعمیر پروژکتور توصیه میکنند که هر 6 ماه یکبار، پروژکتورها سرویس شوند.
- نکته نهایی و شایان ذکر دیگر در ارتباط با کار با ویدئو پروژکتور آن است که در انتخاب کابل انتقال تصویر و ورژن آن، به نوع فایل و کیفیت تصویری که قرار است از طریق پروژکتور پخش گردد، توجه کنید.
تعمیرات پروژکتور ایسر در محل
شما کاربران عزیز در صورت نیاز به استفاده از روش سرویس تعمیرات پروژکتور در محل می توانید از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در وب سایت با کارشناسان ما در نمایندگی ایسر تماس بگیرید و درخواست خود را ثبت نمایید. کارشناسان ما بلافاصله پس از تماس شما و در اولین فرصت، هماهنگی های لازم را انجام داده و کارشناسان سرویس در محل ایسر را به آدرس درج شده اعزام می دارند.
توصیه می شود در زمان تماس کارشناس، نوع اشکال پیش آمده در دستگاه، علت بروز آن و سایر اطلاعات ضروری را با وی در میان بگذارید. کارشناسان اعزامی از سوی نمایندگی ایسر، علاوه بر آرشیوی جامع از ابزارآلات تعمیر، آرشیوی کامل نیز از قطعات جانبی پروژکتور را با خود به همراه خواهند داشت تا در صورت لزوم نسبت به تعویض هر یک از قطعات دستگاه اقدام نمایند. این ترفند –یعنی به همراه داشتن آرشیوی از قطعات- به منظور صرفهجویی در زمان و سرعتبخشی به روند تعمیرات پروژکتور ایسر در محل صورت گرفته است.