اشتراک گذاری

جدیدترین کارت گرافیک‌های میان رده

برای خرید یک کارت گرافیک میان رده جدید، فاکتورهای متعددی می‌بایست مدنظر قرار گیرد. در این میان سخت‌افزار فعلی دستگاه، منبع تغذیه یا همان پاور دستگاه، قیمت کارت گرافیک و سازگاری آن، برخی از مهم‌ترین ها هستند. اگر شما نیز جزو آن دسته از کاربرانی هستید که طی روزهای اخیر تصمیم به خرید یک کارت گرافیک میان رده نو گرفته‌اید، می‌توانید با خواندن این مقاله که توسط کارشناسان مرکز تعمیر تخصصی لپ تاپ ایسر گردآوری شده‌ است، انتخاب صحیحی داشته باشید. از میان کارت گرافیک‌های موجود در بازار، کارت گرافیک‌های میان رده AMD و NVIDIA همواره با استقبال بیشتری از سوی مشتریان مواجه می‌شوند. از این رو در این مقاله بر آن شده‌ایم تا مقایسه‌ای میان دو مورد از جدیدترین کارت گرافیک های میان رده، یعنی دو کارت گرافیک میانی باکیفیت با نام هایAMD RX 590 و NVIDIA GeForce GTX 1060 GDDR5X ارائه دهیم.

جدیدترین کارت گرافیک‌های میان رده

بررسی RX 590، جدیدترین کارت گرافیک‌ میان رده

جدیدترین کارت گرافیک میان رده معرفی شده از سوی AMD، کارت گرافیک RX 590 است که بر اساس ریزمعماری Polaris به 12 نانومتر کاهش یافته است. پرچمدار این مدل از کارت گرافیک «ستاره قطبی»، در ابتدا RX 480 بود که در ادامه جای خود را به RX 580 داد؛ با وجود آنکه کارت GTX 1070 حدود 50 دلار از کارت گرافیک RX 590 گران‌تر است اما مقایسه میان این دو نشان داد که عملکرد GTX 1070 بسیار بالاتر از رقیب است.

به هر حال در گذشته RX 580 با GTX 1060 خصوصا در مدل 3 گیگابایتی مقایسه می شد و حالا این کارت گرافیک با GTX 1070 مقایسه گردیده است. البته کارت گرافیک میان رده RX590 مزایای متعددی دارد که در این میان می‌توان به عملکرد مناسب به نسبت یک میان رده، قیمت مناسب با توجه به عملکرد و برخورداری از 3 بازی رایگان به عنوان هدیه اشاره کرد.

اما نقاط ضعف این محصول از منظر کارشناسان تعمیر لپ تاپ ایسر عبارتند از: داشتن شانس کمتر در قیاس با مدلهای بالاتر از خود، توان مصرفی بالا و توان حرارتی بالا و در نهایت تفاوت ناچیز با RX 580 علی‌رغم بهبود معماری سال 2016.

مقایسه دو کارت گرافیک RX 590 و GTX 1060

مقایسه دو کارت گرافیک RX 590 و GTX 1060

متقاضیان خرید RX 590 می‌بایست به این نکته توجه داشته باشند که کارت گرافیک GTX 1060 GDR5X به زودی وارد بازارهای جهانی خواهد شود. این کارت گرافیک احتمالاً کمی قوی تر از کارت گرافیک میان رده RX 590 خواهد بود. به این دلیل که انویدیا در ساخت این محصول از سیلیکون GP104 استفاده کرده است.

علاوه بر این حافظه های GDDR5X نیز جایگزین مدل های GDDR5 شده‌اند. البته بر اساس خبرهای موجود، این کارت گرافیک باید تاکنون راهی بازارهای جهانی می‌شد. اما هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است. ضمن آنکه زمان زیادی نیز به معرفی RTX 2060 باقی نمانده است.

نکته شایان ذکر دیگر در باب کارت گرافیک RX 590 آن است که سایت های خبری و کمپانی های سازنده کارت گرافیک، تمایل چندانی به مانور بر روی RX 590 ندارند. چنانکه بررسی‌های اجمالی نشان می‌دهد که معرفی‌های موجود از کارت گرافیک های «سفارشی» از این تراشه بسیار اندک است.

از نظر قابلیت‌ها نیز کارت گرافیک میان رده RX 590 در عمل، دارای 256 گیگابایت پهنای باند است و توانایی پشتیبانی از FreeSync 2 یا همان فری سینک با فناوری HDR را دارد. این موضوع سبب شده تا تهیه این کارت میان رده برای آندسته از کاربرانی که به دنبال استفاده از فناوری های بهبود نرخ و تطابق فریم هستند، مناسب گردد. این گروه از کاربران می‌توانند یک ست ارزان قیمت با کارت گرافیک RX 590، FreeSync و مانیتور گیمینگی برای خود فراهم سازند.

نکته دیگر در باب RX 590

آن است که توان حرارتی این محصول بدون در نظر گرفتن اورکلاک در مدل های Custom به 175 وات رسیده است که البته این میزان با اورکلاک کارخانه، به طور میانگین احتمالاً به 200 وات نیز برسد. در نتیجه RX 590 مصرف انرژی و برق بیشتری به نسبت رقبای خود خواهد داشت که این مسئله ممکن است برای عده‌ای مهم نباشد.

اگرچه توان حرارتی AMD همچنان از کارت گرافیک های NVIDIA بیشتر است، اما کارت گرافیک میان رده RX 590 با توان عملیاتی نزدیک به و البته کمتر به Radeon R9 FURY X چیزی در حدود 100 وات توان حرارتی کمتر را به اجرا می گذارد. شایان ذکر است متقاضیان خرید هر یک از این محصولات و یا سایر کارت گرافیک‌های موجود در بازار می‌توانند از طریق راه‌های ارتباطی درج شده در وبسایت با کارشناسان مرکز تعمیر لپ تاپ ایسر تماس گرفته و راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایند.

Rate this post