چه برای اجرای نرم افزارهای سنگین و گرافیکی، چه برای اجرای بازی ها، کامپیوترها همیشه قدرتمندتر از لپ تاپ ها بوده اند و هستند. چراکه محدودیت فضایی برای طراحی و تولید قطعات کامپیوتر وجود ندارد و تولیدکنندگان مجبور نیستند، مانند لپ تاپ همه قطعات را به صورت فشرده در این سیستم طراحی کنند. منتهی تنها ویژگی که موجب می شود کاربران خرید لپ تاپ به کامپیوتر را ترجیح بدهند، قابل حمل بودن آن است.
اما اگر بخواهیم از نظر قدرت سخت افزاری به این دو سیستم نگاه کنیم، کامپیوتر هم کارت گرافیک قدرتمندتری دارد و هم پردازنده قدرتمندتری. اگر شما هم به دنبال خرید لپ تاپ گیمینگ هستید تا راحت بتوانید این سیستم را به این طرف و آن طرف ببرید، باید به یکسری نکات در زمینه خرید لپ تاپ گیمینگ توجه داشته باشید؛ به همین دلیل توصیه می کنیم ادامه این مطلب را که در زمینه راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ است، از دست ندهید.
راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ
صفحه نمایش لپ تاپ گیمینگ
مهم ترین معیار لپ تاپ گیمینگ که قرار است در راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ به آن بپردازیم، صفحه نمایش است. اکثر لپ تاپ های گیمینگ مجهز به صفحه نمایش Full HD و 4K هستند. که مطمئنا لپ تاپی با صفحه نمایش 4K برای اجرای بازی های گرافیکی فوق سنگین بهترین گزینه نسبت به لپ تاپی با صفحه نمایش Full HD است.
البته به همان میزان که رزولوشن صفحه نمایش در لپ تاپ گیمینگ از اهمیت ویژه ای برخوردار است، رفرش ریت آن نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. چراکه تاثیر مستقیمی در نرخ فریم دارد. نرخ فریم بالا نیز به صفحه نمایشی با رفرش ریت بالا نیاز دارد تا خودش را نشان دهد. برای مثال اگر نمایشگر لپ تاپ شما دارای رفرش ریت 60 هرتز باشد اما نرخ فریم آن 120 فریم بر ثانیه باشد، عملا نمی توانید نیمی از فریم ها را مشاهده کنید.
حالا که با اهمیت رزولوشن صفحه نمایش لپ تاپ گیمینگ، نرخ فریم و رفرش ریت آن آشنا شدید، نوبت این است که به نکات دیگری مانند: زاویه دید و کیفیت رنگ ها در این زمینه نیز توجه کنید. چراکه زاویه دید در اجرای بازی های مختلف و تماشای آن ها بر روی نمایشگر لپ تاپ از اهمیت زیادی برخوردار است.
اگر به دنبال لپ تاپ گیمینگی می گردید که زاویه دید بالایی داشته باشد، باید بدانید که نمی توانید چنین ویژگی را در لپ تاپ های گیمینگ اقتصادی پیدا کنید و باید به دنبال لپ تاپ گران قیمت گیمینگ باشید. چراکه بدیهی است هر چه قیمت لپ تاپ بیشتر باشد از صفحه نمایشی با زاویه دید بهتر برخوردار خواهد بود. علاوه بر این باید هنگام انتخاب صفحه نمایش لپ تاپ به رنگ آن نیز نیز توجه داشته باشد. چراکه کیفیت رنگ ها بخش مهمی از کیفیت تصویر را تشکیل می دهند.
بهترین کارت گرافیک برای گیمرها
علاوه بر صفحه نمایش، کارت گرافیک یکی از مهم ترین قطعات سخت افزاری در لپ تاپ های گیمینگ به حساب می آید. در ادامه راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ قرار است به آن بپردازیم. نکته بسیار مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که کارت گرافیک لپ تاپ مانند کارت گرافیک کامپیوتر نیست. چراکه در لپ تاپ به دلیل محدودیت فضایی که وجود دارد، تمامی قطعات از جمله کارت گرافیک به صورت فشرده شده تعبیه شده اند.
حتی چندین و چند سال است که شرکت های تولید کننده قطعات کامپیوتر به مینیمایز کردن قطعات تولیدی برای لپ تاپ روی آورده اند. به گونه ای که به جای طراحی کارت گرافیک، چیپ گرافیک طراحی کرده و آن را بر روی مین برد یا بهتر است بگوییم برد اصلی لپ تاپ لحیم می کنند.
نتیجه ای که از این داستان مینیمایز کردن کارت گرافیک و تبدیل آن به چیپ گرافیک می گیریم این است که چیپ گرافیک به اندازه کارت گرافیکی که در کامپیوتر استفاده می شود، قدرت ندارد. با این وجود اگر تصمیم دارید یک لپ تاپ گیمینگ خریداری کنید باید به دنبال لپ تاپی باشید که قدرت کارت گرافیک آن بالا باشد.
اما نکته دیگری که باید در این زمینه به آن توجه کنید، کلاک کارت گرافیک است که بر روی نرخ فریم ارائه شده تاثیر زیادی دارد. بنابراین اگر دوست دارید لپ تاپ شما نرخ فریم بالایی داشته باشد و تمامی فریم های بازی را پوشش دهد همانطور که اشاره کردیم هم باید به صفحه نمایش آن دقت کنید و هم به سرعت کلاک کارت گرافیک آن.
برای دریافت خدمات در صورت خرابی لپ تاپ های خود، می توانید با واحد تعمیر لپ تاپ تماس بگیرید.
پردازنده مناسب برای لپ تاپ گیمینگ
در این بخش از راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ نوبت می رسد به پردازنده که اهمیت آن کمتر از صفحه نمایش و کارت گرافیک لپ تاپ نیست. دو شرکت اینتل و AMD سال هاست که در زمینه طراحی و تولید پردازنده کامپیوتر و لپ تاپ کاربران را همراهی می کنند؛ منتهی همان تفاوتی که در خصوص کارت گرافیک کامپیوتر با لپ تاپ وجود دارد، در این زمینه نیز وجود دارد.
در کامپیوترهای گیمینگ، تعداد زیادی فن و سیستم کولینگ را مشاهده می کنید که بر روی پردازنده نصب شده است. اما این داستان ها در لپ تاپ وجود ندارد، چراکه لپ تاپ های گیمینگ دارای دو فن و چندین لوله حرارتی اندک هستند که باید تمامی اجزا لپ تاپ را خنک نگه دارند؛ البته برخی از لپ تاپ های گیمینگ خیلی حرفه ای دارای چهار فن و 11 لوله حرارتی هستند اما باز هم به پای کامپیوترهای گیمینگ نمی رسند.
سیستم کولینگ بر روی دمای پردازنده و فرکانس کاری آن تاثیر مستقیمی دارد ولی در لپ تاپ که خبری از سیستم کولینگ نیست چه باید کرد؟ جواب این سوال در تنظیم ولتاژ پردازنده است. درواقع مهم ترین تفاوتی که پردازنده لپ تاپ با کامپیوتر دارد در ولتاژ آن است؛ به گونه ای که در لپ تاپ ها ولتاژ پردازنده پایین تر است و همین مسئله موجب می شود که پردازنده گرمای زیادی از خود تولید نکند.
با این وجود اگر هنگام خرید، لپ تاپ های گیمینگی را مشاهده کردید که نوید پردازنده ای با ولتاژ بالا را می دادند باید سیستم کولینگ آن را نیز بررسی کنید و مطمئن شوید که از سیستم خنک کننده قدرتمندی برخوردار هستند یا خیر.
عمر باتری مناسب لپ تاپ گیمینگ
داشتن عمر باتری مطلوب برای یک گیمر ها و هر کسی که می خواهد لپ تاپ بخرد خیلی مهم است. اما به دلیل اینکه یک گیمر علاقه دارد ساعت های زیادی با لپ تاپ خود کار کند باید سعی کند در کنار بقیه عوامل مهم عمر باتری را هم در نظر بگیرد.
دو مولفه ای که درباره باتری لپ تاپ خود باید بدانید ظرفیت باتری و میزان شارژ دهی باتری خواهد بود. همچنین به این عامل هم توجه داشته باشید که شرکت های تولید کننده لپ تاپ در اعلام این مولفه از اعداد نجومی و اغراق آمیز استفاده می کنند. البته شاید این عدد در شرایط خاصی که تست شده اند به دست آمده اند ولی در حال معمول این اعداد بیان گر عملکرد واقعی باتری لپ تاپ نخواهد بود.
اگر هنوز در مورد خرید لپ تاپ گیمینگ مردد هستید و نیاز به اطلاعات بیشتر دارید، مقاله «لپ تاپ گیمینگ بخرم یا کامپیوتر» را مطالعه کنید.
معرفی بهترین لپ تاپ های گیمینگ
حالا که در مورد ویژگی های یک لپ تاپ گیمینگ خوب اطلاعات کافی به دست آورده ایم، بهتر است در مورد بهرتین مدل های لپ تاپ های گیمینگ هم بخوانیم:
لپ تاپ لنوو مدل Legion Pro 7i
در این لپ تاپ از پردازنده core i9 استفاده شده است. نقطه قوت آن را شاید بتوانیم رم 32 گیگی بدانیم که یعنی قدرت پردازش بسیار بالایی دارد. لپ تاپ لنوو Legion Pro 7i، بهترین لپ تاپ گیمینگ 16 اینچی است. این لپ تاپ RTX 4080 خود را با 150 وات TGP اجرا می کند که حداکثر کارآمدی پردازنده گرافیکی است. به تولید کنندگان 25 وات آزادی عمل بیشتری داده می شود تا اگر احساس نیاز کنند، دستگاه را ارتقاء دهند. نقاط قوت این دستگاه عملکرد فوق العاده پردازنده، قیمت رقابتی و بدنه مقاوم آن است. البته نقاط ضعفی مانند ضعف باتری و قوی نبودن صفحه نمایش 1600 پیکسلی نیز وجود دارد.
لپ تاپ گیگابایت مدل 5G
لپ تاپ گیگابایت مدل 5G، یکی از لپ تاپ های مقرون به صرفه مناسب برای گیمینگ است. cpu این دستگاه از نوع اینتل core i7 است و پردازنده گرافیکی آن Nvidia GeForce RTX 4060 است. این لپ تاپ نیز 32 گیگ رم دارد که مجموعه این امکانات آن را برای اجرای بازی های سنگین با گرافیک های قوی مناسب می کند. با لپ تاپ گیمینگ گیگابایت مدل 5G می توانید از صفحه نمایش باکیفیت، بدنه قوی، عملکرد فوق العاده و امکان آپگرید راحت فضای ذخیره سازی، بهره مند شویم. نکات منفی این لپ تاپ صدای زیاد در حین لود کردن برنامه ها، نیاز به ارتقای SSD و کمبود هسته های عملکردی پردازنده (P-cores) است.
لپ تاپ Razer Blade 15
در لپ تاپ گیمینگ Razer Blade 15، از پردازنده core i9 با قدرت پردازش 13800 هرتزی و کارت گرافیک RTX 4070 و رم 32 گیگی استفاده شده است. کیفیت ساخت این دستگاه بی نظیر است و از طیف گسترده ای از گزینه های CPU/GPU در آن استفاده شده است. همچنین ظاهر آن به خوبی عملکرد آن است. یکی از بهترین ویژگی های این لپ تاپ، عمر بالای باتری آن است. در مقابل برخی به دلیل قیمت بالای آن از خرید لپ تاپ گیمینگ Razer Blade 15 خودداری می کنند.
لپ تاپ گیمینگ ایسوس مدل ROG Zephyrus G14
وقتی صحبت از معرفی بهترین لپ تاپ ها باشد، همیشه نامی از ایسوس وجود خواهد داشت. پردازنده این دستگاه از نوع AMD Ryzen 9 6900HS و پردازنده گرافیکی آن هم AMD Radeon RX 6800S است. شما می توانید با بهره مندی از 32 گیگ رم در کنار قدرت پردازنده عالی تجربه فوق العاده از بازی های رایانه ای داشته باشید. در این لپ تاپ از جدیدترین محصولات شرکت به نام ADM استفاده شده است. همچنین دارای پنل 120 هرتز با کیفیت بالا است و طراحی آن نیز بسیار زیبا است. با وجود نقاط قوت زیاد، عمر باتری آن آن قدر که انتظار می رود بلند نیست و هزینه آن بیشتر چیزی است که از G14 انتظار داریم.
لپ تاپ گیمینگ ایسوس مدل ROG Strix Scar 17
با داشتن پردازنده AMD Ryzen 9 با قدرت 7945 هرتزی و کارت گرافیک NVidia RTX 4090 لپ تاپ گیمینگ ایسوس مدل ROG Strix Scar 17، یکی از گزینه هایی است که بسیاری را به خود جذب می کند. در این لپ تاپ هم از رم 32 گیگی استفاده شده است. استفاده از محصولات شرکت های ADM و NVidia نقطه قوت قابل توجهی است. جدای از بحث فنی طراحی زیبای این لپ تاپ و نسبت صفحه نمایش آن را به یک لپ تاپ گیمینگ فوق العاده تبدیل کرده است. از نقاط ضعف آن می توانیم به باتری ضعیف و صدای بلند اشاره کنیم. البته این صدا همیشگی نیست و گاهی که پردازش زیاد شود، صدا نیز افزایش خواهد یافت.